- 1/2 sałaty zielonej
- trochę liści rukoli
- awokado
- pomidor malinowy
- 1/3 sera bałkańskiego (Lidl)
- kilka kropli oleju z prażonych orzechów pistacjowych
- 1/2 cytryny (może być trochę mniej)
- sól morska
- sporo pieprzu cytrynowego.
Jak to zrobić?
Sałatę i rukolę myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Awokado przekrawamy na pół, wyjmujemy pestkę, kroimy w kostkę i skrapiamy cytryną. Pomidora i ser bałkański kroimy w kostkę. Wszystko razem łączymy.
Dressing:
Do szklanki wlewamy olej z prażonych orzechów pistacjowych (1/8 szklanki), wyciskamy cytrynę, dodajemy dosłownie kroplę octu jabłkowego, sól morską i pieprz cytrynowy - dosyć sporo.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz