- sałata masłowa
- 5 pomidorków koktajlowych (ja użyłam tych podłużnych)
- garść czarnych oliwek bez pestek
- 5 rzodkiewek
- kilka ziarenek żurawiny
- sól morska, biały pieprz, słodka papryka
- 3 łyżki oleju rzepakowego lub oliwki z oliwek, dosyć sporo octu jabłkowego (po wymieszaniu oliwy z octem musimy spróbować czy sos jest winny jeśli nie, to trzeba dodać jeszcze octu)
Jak to zrobić?
Sałatę myjemy, rwiemy w rękach na mniejsze kawałki, pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół, oliwki odsączamy z zalewy, rzodkiewkę kroimy drobno i na koniec dodajemy przyprawy: sól morską, biały pieprz, słodką paprykę i zalewamy dressingiem (olej rzepakowy lub oliwka z oliwek plus ocet jabłkowy) na talerzu posypujemy suszoną żurawiną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz