- 1/4 małej włoskiej kapusty
- cebula
- czosnek
- 2 cukinie
- puszka pomidorów
- natka pietruszki
- 1/2 łyżki masła
- sól, pieprz, papryka słodka, kmin rzymski.
Jak to zrobić?
Cebulę kroimy w kostkę i wraz z rozdrobnionym ząbkiem czosnku smażymy na patelni "na złoto". Cukinie obieramy, wydrążamy środki, kroimy w dużą kostkę, dodajemy do cebuli, kapustę włoską kroimy w cienkie długie paski i wszystko razem chwilę smażymy. Następnie dodajemy masło, podlewamy odrobiną wody i dusimy ok. 15 min. Dodajemy pokrojone w dużą kostkę pomidory, wlewamy na patelnię sok z pomidorów i dusimy jeszcze przez 5 min. Następnie dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, przyprawiamy: solą, pieprzem, papryką, kminem rzymskim.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz