czwartek, 6 listopada 2014

Joanna Bajcar poleca - Sałatka z granatem

Składniki:
  • zielona sałata (polecam trzy rodzaje sałat w doniczce)
  • granat
  • 3 rzodkiewki
  • pomidor malinowy
  • 1/3 sera bałkańskiego (Lidl)
  • pestki dyni
  • sól morska, pieprz cytrynowy, pieprz biały, papryka słodka
  • kilka kropli oliwy z oliwek 
  • 1/2 cytryny
  • sok z obranego granatu
Jak to zrobić ?

Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki. Granat przekrawamy na pół i wydrążamy pestki, sok wlewamy do szklanki. Pomidora i ser bałkański kroimy w kostkę, rzodkiewkę w plasterki. Wszystko razem mieszamy, dodajemy pestki dyni.

Dressing do sałatki:
wykorzystujemy sok z granatu i dolewamy do niego oliwę z oliwek i wciskamy przez palce pół cytryny. Przyprawiamy solą morską, pieprzem cytrynowym, pieprzem białym i słodką papryką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz