- zielona sałata (polecam trzy rodzaje sałat w doniczce)
- granat
- 3 rzodkiewki
- pomidor malinowy
- 1/3 sera bałkańskiego (Lidl)
- pestki dyni
- sól morska, pieprz cytrynowy, pieprz biały, papryka słodka
- kilka kropli oliwy z oliwek
- 1/2 cytryny
- sok z obranego granatu
Jak to zrobić ?
Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki. Granat przekrawamy na pół i wydrążamy pestki, sok wlewamy do szklanki. Pomidora i ser bałkański kroimy w kostkę, rzodkiewkę w plasterki. Wszystko razem mieszamy, dodajemy pestki dyni.
Dressing do sałatki:
wykorzystujemy sok z granatu i dolewamy do niego oliwę z oliwek i wciskamy przez palce pół cytryny. Przyprawiamy solą morską, pieprzem cytrynowym, pieprzem białym i słodką papryką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz