- rukola
- gruszka
- awokado
- tortellini
- ogórek zielony
- rzodkiewka
- pomidory koktajlowe
- olej rzepakowy
- cytryna
- 1/3 szklanki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek
- łyżeczka musztardy
- ząbek czosnku
- sól,pieprz
Jak to zrobić?
Rukolę myjemy, układamy na talerzach, tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, studzimy i układamy na rukoli. Awokado obieramy, kroimy na większe kawałki, skrapiamy cytryną i układamy na talerzu. Gruszkę obieramy i kroimy, dodajemy do sałatki. Na koniec na talerzu układamy pokrojonego ogórka, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i rzodkiewki. Do słoiczka wlewamy olej rzepakowy, dodajemy, musztardę, czosnek, sól i pieprz, zakręcamy słoiczek i mocno wstrząsamy do połączenia wszystkich składników. Polewamy sałatkę wedle uznania. Jak nam zostanie sos możemy schować go do lodówki do ponownego wykorzystania. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz