niedziela, 20 września 2015

Pasta jajeczna

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 cebula 
  • 4 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka
Jak to zrobić?
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę kroimy drobno i smażymy na patelni na złoto. Odsączamy z tłuszczu i łączymy z jajkami. Dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz i paprykę. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Jeśli uznamy, że za mało daliśmy przecieru pomidorowego, to dokładamy jeszcze trochę w ilości takiej, aby połączył wszystkie pozostałe składniki.

Propozycja podania:
Pasta jajeczna cudownie smakuje ze świeżym chlebem i świetnie nadaje się do kanapki dziecka do szkoły (wtedy można jajko zetrzeć na tarce, aby konsystencja była lepsza do rozsmarowania).




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz