niedziela, 5 kwietnia 2020

Pęczak z ziemniakami i serem bałkańskim

Składniki:

  • 1 szklanka pęczaku,
  • 5 dużych ziemniaków,
  • 1/2 cebuli,
  • 1/2 kostki sera bałkańskiego,
  • sól, pieprz, papryka, tymianek, czosnek (przyprawa).

Jak to zrobić?
Pęczak gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy ok. 10 minut. Cebulę kroimy drobno i smażymy na patelni na złoto. Dodajemy ugotowany pęczak i ziemniaki przyprawy, mieszamy do połączenia składników. Na końcu kroimy ser w kostkę i dodajemy do kaszy i ziemniaków, delikatnie mieszamy i podgrzewamy  na patelni. Na talerzu możemy posypać drobno pokrojoną natką pietruszki. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz