Składniki:
- kromka chleba żytniego na zakwasie ( bez drożdży)
- masło do posmarowania kromki
- kilka liści sałaty rzymskiej
- 1/2 jogurtu naturalnego
- łyżeczka musztardy
- sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma, przyprawa: kurczak złocisty, pieprz biały, czosnek granulowany.
Jak to zrobić?
Kromkę chleba przekrawamy na pół, smarujemy masłem. Ugotowanego wcześniej kurczaka obieramy z kości i ze skóry. Kroimy w paski, wrzucamy na patelnię, dodajemy łyżkę masła i przyprawy: paprykę czerwoną, kurkumę, pieprz biały, czosnek granulowany i przyprawę złocisty kurczak. Kilka razy mieszamy i smażymy na małym ogniu, tak aby kurczak był lekko złoty. Następnie myjemy kilka liści sałaty rzymskiej i kroimy ją w paski. Sałatę przekładamy do miski, dodajemy jogurt naturalny, łyżeczkę musztardy, sól i wszystko razem mieszamy do połączenia składników. Następnie nakładamy na posmarowane masłem kromki sałatę rzymską z jogurtem i układamy paski smażonego kurczaka. SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz