środa, 11 maja 2016

Grzanki z pastą jajeczną i kaparami

Składniki:
  • 3 kromki chleba żytniego na zakwasie,
  • masło,
  • 4 jajka,
  • 6 kaparów,
  • 2 gałązki natki pietruszki,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • szczypiorek,
  • sól, pieprz biały, papryka czerwona, kurkuma.
Jak to zrobić?
Grzanki robimy wcześniej w tosterze. Smarujemy masłem. Jajka gotujemy na twardo. Zostawiamy do przestudzenia. Obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy jogurt naturalny, drobno pokrojone kapary, natkę pietruszki i przyprawy. Wszystko razem mieszamy, smarujemy grzanki, posypujemy szczypiorkiem, ozdabiamy kaparami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz